Professzionális takarítás

4+1 hatékony technológia, a makacs szennyeződések ellen

Önnek mi jut eszébe a makacs szennyeződések eltávolításáról? Macerás, sok időt vesz igénybe, esetleg sokszor lehetetlen feladat? Az épületek, eszközök, kültéri és beltéri elemek tisztántartása nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi és környezetvédelmi szempontból is kiemelkedően fontos. Nekünk, a Fort Facility Kft.-nél minden felület tisztítására megvan a bevált módszerünk, mutatjuk melyek ezek!

A takarítás megkezdése előtt számos szempontot sorra kell vennünk, hiszen bizonyos felületek érzékenyebbek lehetnek a karcokra, a kémiai hatásokra vagy a magas hőmérsékletre. Ezért speciális, kímélőbb tisztítási módszereket igényelhetnek, a munka hatékonysága pedig a megfelelő módszer kiválasztásával biztosítható.
A térkövet például, mely porózus felülettel rendelkezik, (amelyen könnyebben megtelepednek szennyeződések) nem lehet ugyanazzal az eljárással tisztítani, mint egy fém felületet. A fém felülete simább, a rajta keletkező rozsda eltávolítása pedig nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Így elengedhetetlen, hogy minden felület tisztítására az annak megfelelő, leghatékonyabb, forradalmi megoldást nyújtsuk.

Mi az a TOP 5 technológia, amelyet használunk a makacs lerakódások esetén?

 

FORT HIGHPRESS - Magasnyomású tisztítás vízzel

A víz tisztító ereje már mindenki számára ismert, sok felület esetén viszont az egyszerű mosás nem nyújt hatékony megoldást.
De akkor miben rejlik az ereje?
Magasnyomású tisztítás esetén a víz nyomása és sebessége olyan magas, hogy lehetővé teszi a szennyeződések leválását, ezt a nyomást egy speciális berendezéssel érjük el. A tiszta víz alkalmazásával, a tisztítandó felületet megkíméljük mindenféle vegyi hatástól, így elkerülve annak roncsolódását.
Ideális megoldást kínál a beton, térkő, aszfalt vagy akár a fa tisztítása esetén is, ugyanis hatékonyan távolítja el többek között a festéket, rágógumit vagy épp a mohát is.

 

Ozmózis vizes tisztítás

Az ozmózis víz titka, hogy nemcsak vegyszertől, de bármiféle ásványi anyagtól, baktériumtól és fémtől mentes, tökéletesen tiszta víz, melynek tisztító ereje látványos és hosszantartó végeredményt biztosít.
Ez hogyan lehetséges?
A tiszta víz "megpróbálja" felvenni a környezetében lévő oldott anyagokat annak érdekében, hogy kiegyenlítse a koncentrációkülönbséget, így tiszta víz magához tudja kötni a szennyeződéseket.
Alkalmazási területe igen széles, üvegfelületek, ablakmosás, ablakpárkány-tisztítás, árnyékoló elem tisztítás, homlokzattisztítás, napelem mosás, falburkolatok tisztítása esetén is bevehető.

 

FORT DRYICE - Szárazjeges tisztítás, szárazjég szórás

A szárazjég kíméletesebb a felületekhez, mint a koptató hatású szemcsék vagy vegyszerek, ezért kiváló megoldás a szennyeződések eltávolítására akár fa felületekről vagy műemlékekről is.

Hogyan működik?

A tisztítás során úgynevezett pelletteket használunk, (összepréselt, szilárd halmazállapotú CO2) mely alacsony (-79 °C-os) hőmérsékletének köszönhetően a tisztítandó felületre becsapódva a szennyeződést lefagyasztva, hősokkot okoz, az apró szárazjég darabkák mechanikus hatásának köszönhetően, a megfagyott szennyeződést lepattintják a tisztítandó felületről. A CO2 pedig újból gáznemű lesz és szublimál.

Alkalmazási területei: Gyártóberendezések, gépek, homlokzati felületek, szobrok, szökőkutak, emlékművek mellett, alkalmas elektromos berendezések tisztítására is, akár üzemidő kiesése nélkül, hisz a pelletek nem vezetik az áramot.

 

FORT TORNADO és FORT BLAST

A szemcseszórás olyan tisztítási művelet, amely során egyfajta koptatóanyag szemcséit fújjuk kompresszorral sűrített levegővel a tisztítandó felületre. FORT TORNADO eljárásunk beltéren is használható, mivel a zárt rendszernek köszönhetően nem szóródik szét a tisztítóanyag. FORT BLAST technológiánkat pedig nagy kiterjedésű, bonyolult felületek tisztítása során használjuk.
Milyen elv alapján működik a technológia?
A felület fizikai hatásokra való érzékenységéhez és a szennyeződés tulajdonságaihoz igazodva választjuk ki az optimális szemcsefajtát és – méretet, ezt követően az apró méretű szemcséket nagy nyomással juttatjuk a kezelendő, tisztítandó felületre.
Szemcseszórás technológiánkkal hatékonyan végzünk homlokzattisztítást, graffiti eltávolítást, tartálytisztítást, festék eltávolítást és stokkolt kő felület tisztítást is.

 

FORT LASER - Lézeres felülettisztítás

A rendszerek sok ezer ultrarövid lézerimpulzust juttattnak másodpercenként a szennyezett felületre, hatékonyságának hála számos anyag esetén alkalmazható.
Hogyan működik a lézer a tisztítandó felületeken?
A lézer energiája elnyelődik a szennyeződésben és azonnal átalakul termikus energiává, amely a meglévő szennyeződést plazma állapotúvá teszi, így az az alapfelületről könnyen elszívhatóvá válik. A lézeres tisztítás sajátos tulajdonsága, hogy a tisztított felület sértetlen marad az eljárás után. Az innovatív és hatékony módszer során gerjesztett lézerfény segítségével dolgozunk a felületeken.
Kíméletes megoldás a rozsda, festék, olaj, gyanta és egyéb maradványok eltávolítására, akár fémről, kerámiáról, betonról, természetes kő felületről.

 

Mi, a FORT-nál a legmagasabb színvonalú és leghatékonyabb tisztítási szolgáltatásokat kínáljuk Ügyfeleink számára! Profi csapatunk a korszerű technológiáinkat alkalmazva biztosítja a tökéletesen tiszta végeredményt!
Amennyiben Ön is keresi a precíz megoldásokat a felületek tisztítására, ne habozzon, lépjen kapcsolatba velünk még ma!

 

Kérje Ajánlatunkat

Vissza