Az Alcantarai Szent Péter-templom tisztítása

Az Alcantarai Szent Péter-templom tisztítása

A Budapest belvárosában található Alcantarai Szent Péter-templom – amelyet gyakran csak belvárosi ferences templomként emlegetnek – a főváros egyik legtöbbet látogatott temploma. Mivel forgalmas út mellett helyezkedik el, a belső terébe rengeteg por jut, amely a látogatók egészségére káros. Húsvétkor a hívek egy közös takarítást szerveztek, amelyben a Fort Facility Kft. is segítségükre volt. Olvassa el cikkünket, hogy megtudja, hogyan!

Az Alcantarai Szent Péter-templomot IV. Béla építtette a tatárjárást követően, 1241 után. Azóta többször felújították, az 1740-es években barokk stílusjegyek alapján. A templom a Ferencesek terén helyezkedik el, ebből adódóan nagy a gépjárműforgalom a közelében: menetrendszerinti buszjáratok és az Erzsébet híd teljes forgalma hajt el mellette. Ennek következtében a belső terében rengeteg por gyülemlik fel, amelynek rendszeres és alapos eltávolítása kiemelten fontos a látogatók egészségének megőrzése érdekében. Belőlük pedig akad szép számmal, ez lévén Budapest egyik legtöbbet látogatott temploma: a napi hét mise és a folyamatos gyóntatás mellett sok-sok turista is betér ide, hogy megcsodálja a gyönyörű templombelsőt és az oltárt.

A probléma orvoslására lelkes hívek egy csapata húsvétkor egy közös takarítást szervezett, amelybe cégünk is besegített, többek között a megfelelő professzionális tisztítószerek beszerzésével, és azok helyes használatára is megtanítottuk a lelkes vállalkozókat. Így, az önkéntesek kemény munkájának köszönhetően lettek újból portalanok és ragyogóan tiszták a padok, gyóntatófülkék és szobrok.

A Fort Facility szakemberei végezték el a templombelső azon részeinek tisztítását, amelyekhez felülettisztító szakértelemre volt szükség, vagy állvány nélkül nem lehetett elérni. Így együttes erővel megtisztítottuk a templom teljes belső terét: az oltárt a hatalmas szobrokkal, az ablakpárkányokat, a magasan fekvő szegélyeket és a mellékoltárokat is.

Ha Önnek is szüksége van ipari tisztítási szolgáltatásra, kérjen tőlünk árajánlatot!

Kérje ajánlatunkat!

Vissza