Ipari tisztításhoz használt eszközeink

Ipari tisztításhoz használt eszközeink

Az ipari tisztítás nagyban különbözik a hagyományos takarítástól – otthonok, irodaházak takarításától –, ugyanis ilyenkor jellemzően nagyobb felületeket kell tisztítani, esetenként nagyobb magasságban is. Ezenkívül az érzékeny berendezések tisztítását fokozott óvatossággal kell végezni, ráadásul kellő tempóban, hogy a takarítás miatti leállás időtartama a szükségesnél ne legyen hosszabb. Ehhez speciális tisztítóeszközök szükségesek, amelyek lehetővé teszik az alapos és gyors munkavégzést. Lássuk, mik is ezek!

Felülettisztítás a víz erejével

Nagy kiterjedésű felületek vegyszermentes tisztítását végezhetjük melegített ozmózis vízzel vagy magas nyomású vízzel.
Előbbi esetben – FORT SURFOUT technológiánk alkalmazásakor – szénszálas csövek végére helyezett, a felület számára leginkább megfelelő kefékkel végezzük a tisztítást. Több karboncső összeillesztésével akár 18 méteres magasságig is tudjuk a talajról végezni a tisztítást, alpintechnika nélkül. Az ozmózis vizet szabályozott vezérlésű állófűtéssel fűtjük 50 °C-ra, és a karboncsövek mentén felcsavart munkatömlőn juttatjuk a keféhez.

FORT HIGHPRESS eljárásunkkal pedig magasnyomású vízzel működő felülettisztító berendezések segítségével távolítjuk el a szennyeződést különféle kemény felületekről, mint a beton, aszfalt vagy műkő.

 

Szárazjeges tisztítás

A szárazjégszórás (FORT DRYICE) ideális ipari robotok, nyomdagépek és gyártósorok karbantartási tisztítására. A szárazjég szilárd halmazállapotú szén-dioxid, így nem vezeti az áramot, ezért alkalmazható elektromos berendezések akár üzem közbeni tisztítására is.
A szárazjeget rizsszem nagyságú pelletek formájában hasznosítjuk, amelyeket a pelletkészítő berendezés állít elő folyékony szén-dioxidból. Ezeket a részecskéket sűrített levegővel juttatjuk a tisztítandó felületre.

 

Szemcseszórás nyílt és zárt rendszerben

Szemcseszórás során koptató erejű szemcsés anyagot használunk, aminek fajtáját a tisztítandó felület és a szennyeződés tulajdonságainak figyelembevételével gondosan választjuk meg; lehet például homok, szódabikarbóna, dolomit, üveg- vagy dióhéj őrlemény is.
FORT BLAST nyitott rendszerű szemcseszórási eljárásunk során sűrített levegős géppel, kopásálló gumitömlőn át juttatjuk a szemcséket a tisztítandó felületre. Zárt rendszerű szemcseszórásos technológiánk, a FORT TORNADO, pedig kiegészül egy légmentesen lezárt dobozzal, amelyen belül zajlik maga a szemcseszórás. Ennek köszönhetően ez az eljárás beltéri használatra alkalmasabb, ugyanis a koptatóanyag nem szóródik szét, nem kell a tisztítás után külön összetakarítani.

Hatékony teljesítményünket az egyre fejlődő technológiával lépést tartva folyamatosan korszerűsített gépparkunknak és nem utolsó sorban szakképzett állományunknak köszönhetjük.

Ha cikkünk felkeltette érdeklődését ipari tisztítási szolgáltatásaink iránt, kérjen tőlük árajánlatot

Kérje ajánlatunkat!

Vissza