professzionális takarítás

Logisztikai központok portalanítása – avagy miért elengedhetetlen a mindennapi munka során a portalanítás?

A logisztikai központok feladata összetett, hiszen a beérkezéstől a kiszállításig minden folyamatot összefogóan kell irányítani, ez magába foglalja az áruk fogadását, raktározását, komissiózását, csomagolását és szállítását is.
A szolgáltatók központjukban a lehető legszélesebb kínálatot igyekeznek nyújtani, ami messze meghaladja a tárolási alapfeladatokat. Ilyen lehet a szállítmányozás vagy a webáruházak teljes körű logisztikai kiszolgálása.

Mivel a feladatuk széleskörű és sok mindenre kiterjed, több helyiség található egy ilyen központ kapuin belül: terek, parkolók, irodák, terminálok, vámállomások, raktárak és átrakodó platformok. Ezek megfelelő és zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen az állandó tiszta és pormentes környezet biztosítása.

De mégis mire kell fokozott figyelmet fordítani a tisztítás során?
- A takarítási tevékenységeket előre meg kell tervezni, figyelembe véve a munkaterület méretét, a rendelkezésre álló időt.
- Asztalok, polcok, szekrények, irodabútorok és egyéb felületek portalanítása ilyen volumenű létesítmények esetén, ahol nap, mint nap csomagolási, szállítmányozási munkák zajlanak elengedhetetlen, illetve nagyban megkönnyítheti és felgyorsíthatja a csomagolási folyamatokat.
- A logisztikai központokban használt gépjárművek, rakodógépek és egyéb szállítóeszközök rendszeres tisztítása és portalanítására is nagyon fontos, a biztonság és természetesen a hatékonyság szempontjából is nélkülözhetetlen lépés.
- Különösen fontos a szállítóeszközök és a raktárban tárolt termékek rendszeres tisztítása, különösen olyan élelmiszerek vagy orvosi termékek esetében, amelyek higiéniai előírásokat igényelnek.

Milyen hatással van a lerakódott por az emberi szervezetre?
• A por belélegzése irritálhatja a légzőrendszer nyálkahártyáját, és hozzájárulhat különböző légúti problémákhoz, például köhögéshez, légzési nehézségekhez és az asztmához is.
• A por a szembe kerülve szempirosodást, viszketést és könnyezést is okozhat.
• Allergiás reakciók: Bizonyos típusú por allergiás reakciókat válthat ki, például orr- és szemviszketést, orrfolyást, tüsszögést
Egészségügyi szempontból a 10 ill. 2,5 mikrométernél kisebb szemcseméretű részecskéknek van a legnagyobb jelentősége.
Azok, akik több éven keresztül magas finompor-terhelés mellett dolgoznak, ki vannak téve több betegség kockázatának pl.: szív-és érrendszeri megbetegedések, légutak súlyos károsodása stb.

Nekünk, a FORT Facility Kft.-nek minden felület tisztítására megvan a megfelelő módszerünk, így természetesen a logisztikai központok szakszerű tisztítása is egy olyan folyamat, melyet tökéletes odafigyeléssel és precizitással végzünk el.

Kérje ajánlatunkat!

Vissza