A Petőfi-díszkút tisztítása homokszórással

Megoldásaink közterületek hatékony tisztítására

A közterületek tisztán tartása kiemelten fontos feladat, mivel így biztosíthatunk a járókelők, látogatók számára tiszta, esztétikus környezetet. Mi a Fort Facility Kft.-nél kültéri és beltéri felületek széles skálájának a tisztítását vállaljuk, az adott munkához legmegfelelőbb eljárással. Lássuk, mik is ezek a tisztítási technikák!

FORT HIGHPRESS – Tisztítás magasnyomású vízzel

Felülettisztítás kizárólag a víz erejével, hozzáadott vegyszerek nélkül. Ez az eljárás ideális környezeti és egyéb szennyeződések (pl. festék, mohásodás, rágógumi) eltávolítására kemény felületekről: betonról, térkőről, aszfaltról, műkőről, de akár fáról is.

FORT BLAST – Nyílt rendszerű szemcseszórás

Szemcseszóráskor koptató erejű szemcséket fújunk a tisztítandó felületre. Ezen szemcsék anyagát és méretét a felület és a szennyeződés milyensége alapján választjuk meg.
A nyílt rendszerű szemcseszórás ideális nagy kiterjedésű (vagy akár bonyolult mintázatú) tégla, kő, fém vagy akár fa felületek megtisztítására festéktől, rozsdától és egyéb szennyeződésektől.
Nedves homokszórással tisztítottuk a budapesti Petőfi-díszkutat – a koptató szemcsékhez kevert víz még kíméletesebbé teszi az eljárást a felülethez, így műemlékek, szobrok tisztításához is tökéletes.

Beltéren, kisebb felületek aprólékos tisztításához porterhelés nélkül pedig a FORT TORNADO, a zárt rendszerű szemcseszórás a tökéletes módszer.

Lézeres tisztítás mellett zárt rendszerű szemcseszórást használtunk a Budapesti Állatkert egyik kőelefántjának tisztítására.

 

FORT FACADE – Homlokzattisztítás

Homlokzatok tisztításához szintén a felület tulajdonságai alapján választjuk ki a legmegfelelőbb eljárást. A fent említett tisztítási módok mellett jellemzően használt technológiák még:

  • FORT SURFOUT: Homlokzattisztítás vegyszermentes, ozmózis vízzel, a felülethez legmegfelelőbb kefével, valamint karboncsövekkel, akár 18 méteres magasságig alpintechnika nélkül.
    Ilyen módon tisztítottunk például egy templom külső domborműveit.
  • FORT DRYICE: Szárazjégszórás, amelynek hatékonysága abban rejlik, hogy a szárazjégszemcsék lehűtik és rideggé teszik a szennyeződést.

Beltéri tisztítási eljárások

Belső terek tisztán tartása nemcsak az esztétika szempontjából fontos, de az ott tartózkodók egészsége miatt is. Páldául a légbefúvók portalanítása és fertőtlenítése a légzőrendszeri problémák elkerülése érdekében fontos, a járófelületek rendszeres tisztítása pedig a csúszásveszély elkerüléséhez járul hozzá.
További jellemző beltéri tisztítási szolgáltatásaink álmennyezet tisztítása és bevonatolása; üvegfelületek tisztítása; ablakpárkányok, fűtőtestek stb. portalanítása; fuga tisztítása; szalagfüggöny tisztítása; teakonyhák takarítása; wc kagylók, zuhanytálcák, mosdókagylók fertőtlenítése.
Korábbi ilyen jellegű munkáink közé tartozik a Művészetek Palotája beltereinek takarítása, valamint templomi oltár és szobrok portalanítása.

 

Ha cikkünk Önt is meggyőzte, professzionális felülettisztításhoz kérje ajánlatunkat!

Kérje ajánlatunkat!

Vissza