professzionális takarítás

Takarítás télen – Mi történik a hidegben a baktériumokkal?

Sokak számára nem ismeretlen az a tény, hogy télen, a hideg időjárás miatt egyes mikroorganizmusok anyagcseréje és szaporodása lelassul, ezzel gátolva a sejtosztódást.
Mi történik a baktériumokkal télen?

A hideg időjárás korlátozza a baktériumok reprodukcióját és növekedését is, így néhányuk a fagy hatására inaktívvá válik vagy lassítja anyagcseréjét, hogy biztosítsa túlélését.
Egyes baktériumok viszont képesek ellenállni a hideg időjárásnak. Ezek a mikroorganizmusok különleges membránfehérjéket vagy enzimeket termelhetnek, amelyek megvédik sejtjeiket a fagyással járó károsodástól. Ezek a fehérjék segítenek megakadályozni a jégkristályok képződését a sejtekben, ami elkerüli, hogy azok megsértsék vagy tönkretegyék a sejtek szerkezetét.
Tudta?
A baktériumok képesek lehetnek olyan anyagokat termelni, (pl.: különféle cukrokat vagy vegyületeket) amelyek csökkentik a víz fagypontját a sejtek körül, így segítve azoknak elkerülni a fagyást.
Meddig él valójában egy baktérium?
Száraz felületeken a baktériumok nagy része akár 4 hétig is képes életben maradni.
A hideg beálltával több időt töltünk beltéren, ráadásul a levegő is melegebb, szárazabb a benti területeken, ami tökéletes táptalaj, hogy megtelepedjenek a baktériumok és szennyeződések.
A párás, nedves környezet is ideális környezetet biztosíthatnak a baktériumok szaporodása számára.
Ezért elengedhetetlen ezen felületek állandó és precíz tisztítása.
A FORT Facility Kft.-nek mindenre van megfelelő módszere, legyen szó bármilyen felületről, MI megtaláljuk a megoldást minden évszakban!

Kérje ajánlatunkat!

Kérje ajánlatunkat!

Vissza